Jag heter Tina Jönsson och är legitimerad dietist. 2009 fick jag min dietistlegitimation efter studier vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet. Jag har också en idrottslärarutbildning från 80-talets USA med mig i bagaget, samt 18 års erfarenhet som idrottslärare på en högstadieskola i Laholms kommun. 

Mellan 2009  och 2018 arbetade jag deltid/heltid som dietist på ”Barn och ungdomsmottagningen” på Hallands sjukhus i Halmstad. Jag träffade där barn med många olika sjukdomar där mat är en del av behandlingen. 

Under 2015 arbetade jag på ”Sommarsol rehab och rekreation” i Vejbystrand, dit människor med olika neurologiska sjukdomar kommer för rehabilitering. Jag har också under ca 5 år haft avtal med flera vårdcentraler i Laholm, Halmstad och Båstad, och där träffat patienter med olika behov av kostråd. Detta innan regionen hade egna dietister.

För tillfället startar jag upp ”Friskvårdsgrupp, Laholm”, ett samarbete mellan Laholms kommun och Region Halland för barn och ungdomar inskrivna för behandling  av fetma på barnkliniken.

Detta kombinerar jag med att driva mitt företag ”DietistKonsult, Tina Jönsson”. Jag erbjuder föreläsningar och utbildningar för både privata och offentliga målgrupper.

Med kunskaper om kost och fysisk aktivitet, och många års erfarenhet av arbete med barn, är det för mig viktigt att förmedla balans mellan dessa. Helhetssynen på individen är basen för att uppnå maximal hälsa. Speciellt viktigt är det att barn redan från tidig ålder får goda mat- och rörelsevanor, samt en trygg uppväxt. Då föräldrar är förebilder för sina barn både när det gäller motions- och kostvanor är det viktigt att hela familjen är ”med på tåget”.

Jag har medlemskap i DRF, dietisternas riksförbund.

Välkommen att kontakta mig!